Sosyal medya yıkılıyor! Bir kase çorba 1000 TL: Ne var içinde?

Uludağ’da Bu Sezonun Trend Çorbası: Dağ Mantarlı Şölen!

Türkiye’nin kış turizminde parlayan yıldızı Uludağ’da bulunan bir otelin restoranında, bu sezonun en çok konuşulan lezzeti olan çorba, yine gündemde. Geçen sene 500 TL’ye satılan çorba, bu sezon tatilcilerin beğenisine sunulacak kasesi 1000 TL’den. İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz bulunan bu özel çorba, maliyetine rağmen tercih sebebi olmaya devam ediyor. Otel müdürü Süleyman Güngör, “Fiyatıyla değil, lezzetiyle öne çıkan bir çorba. Özel ve yöresel bir tat” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Uludağ’a özgü bir lezzet olan “Maskolin Yeşilliği” salatasının 700 TL, “Dağ Tostu”nun ise 600 TL olduğu menüde, dikkat çeken diğer lezzetler arasında yer alıyor. Sosyal medyada da konuşulan çorba, kurutulmuş 3 çeşit dağ mantarı, ceviz, fesleğen ve dereotu ile hazırlanıp kıtır ekmekle servis ediliyor.

‘Yöre İnsanının Topladığı Mantarlarla Hazırlıyoruz’

Çorbanın diğerlerinden farklı olduğunu vurgulayan işletme müdürü Güngör, çorbanın özel olarak hazırlandığını ve kişiye özel olarak servis edildiğini belirtti. Güngör, “Çorbamızda 3 farklı çeşit dağ mantarı bulunmakta. Yöre insanının topladığı mantarlarla hazırlıyoruz çorbamızı. Lezzeti bizde saklı. Bazıları sadece bu bölgede bulunuyor” diyerek çorbadaki özel lezzete vurgu yaptı.

‘Lezzet ve Sunum Ön Planda’

Bu sezon çorbanın kasesinin 1000 TL olarak belirlendiğini aktaran Güngör, “Geçen sezon büyük ilgi gördü. Ancak bizim odak noktamızın lezzet ve sunum olduğunu vurgulamak isterim. Özel bir çorba, buraya özgü bir lezzet. Fiyatıyla değil, lezzetiyle hatırlanması dileğimizdir” dedi.

‘Özel Bir Çorba, Özel Bir Lezzet!’

Menüdeki diğer özel tatlar hakkında da bilgi veren Güngör, “Uludağ’ın eşsiz tatları arasında ‘Uludağ Salatası’ ve ‘Dağ Tostu’ da yer alıyor. Menümüzde çeşitli lezzetler bulunmakta ancak çorba öne çıktı. Diğer yemeklerimiz de oldukça özel ancak çorba ilgi gördü. Çünkü bizim için önemli olan lezzet. Özel ve yöresel bir tat olduğu için fiyatı farklı. Emek ve zahmetin karşılığı olan bu çorbanın, bu bölgede ayrı bir yeri var” ifadelerini kullandı.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top